Szparagi z migdałami, masłem i syropem klonowym

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1775
Szparagi z migdałami, masłem i syropem klonowym
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g szparagów
  • 100 g płatków migdałowych
  • 100 ml syropu klonowego
  • 2 łyżki masła
  • sól

Opis przygotowania:

Szparagi dokładnie umyć, przełożyć do rondla, zalać je 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie masło rozpuścić na rozgrzanej patelni i wlać do niego syrop klonowy. Oba składniki wymieszać i wsypać do nich płatki migdałowe. Całość ponownie wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu, a następnie dodać do szparagów na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów