Szparagi z łososiem i warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1785
Szparagi z łososiem i warzywami
fot. Laurel Fan / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g wędzonego łososia białego
  • 40 g szparagów zielonych
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pęczek botwinki
  • 1 cebula
  • 1 por
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Szparagi ugotować w 0,5 l lekko osolonej wody i odcedzić. Odcedzoną wodą sparzyć botwinkę i osączyć. Por pokroić na 2 cm kawałki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Łososia pokroić w plastry. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej cebulę i zeszklić. Następnie dodać szparagi oraz por i smażyć pod przykryciem przez 3 minuty. Potem dodać do tego pokrojoną na kawałki botwinkę, doprawić pieprzem oraz solą, wymieszać smażyć przez 1 minutę. Całość przełożyć na talerz. Na wierzch położyć plastry wędzonego łososia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów