Szaszłyki z kurczaka z opuncją figową
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2330
Składniki:
- 100 ml sosu słodko-kwaśnego chili
- 6 małych udek z kurczaka
- 4 odnogi opuncji figowej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szklanka wrzącej wody
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Odnogi opuncji figowej pozbawić kolców i sparzyć wrzącą wodą. Udka z kurczaka umyć, osączyć z wody i nadziać je wraz z opuncją na patyczki szaszłykowe. Następnie całość skropić oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Wszystko grillować do miękkości mięsa. Wtedy ściągnąć z grilla, wyłożyć na talerz i polać sosem chili.
Komentarze (0)