Słodkie sushi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4479
Składniki:
- 200 g żelków - szerokie paski
- 400 g żelków - dowolne kształty
- 200 g cukierków kamyczki
- 200 g miniaturowych marshmallows
- 3 łyżki wody
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 szklanka płatków ryżowych
Opis przygotowania:
Wodę przelać do rondla, postawić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Następnie do wrzącej wody wlać mleko, wsypać cukier waniliowy i zagotować. Kiedy mleko zacznie się podnosić, wsypać do tego płatki ryżowe, wymieszać drewnianą łyżką i ugotować na sypko. Ugotowane płatki na ciepło wymieszać z marshmallows, przestudzić, obkleić tym część dowolnych żelków, po czym całość obłożyć i dokładnie zlepić szerokimi paskami żelek.Gotowe posypać cukierkami.
Komentarze (0)