
Sazerac
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 4305

Składniki:
- 30 ml whiskey (żytniej)
- 4 kostki lodu
- 1 łyżka nalewki pomarańczowej Angostura
- 1 łyżka wody
- 1 skórka z cytryny
- 1 kostka cukru
- 1 łyżka Peychaud's Bitters
- 1 łyżka likieru Absynt
Opis przygotowania:
Do schłodzonej szklanki dodać kostkę cukru i zalać ją Peychaud's Bitters, likierem Absynt, Angosturą oraz 1 łyżką wody. Mieszać mieszadełkiem do czasu rozpuszczenia się cukru. Następnie do drugiej szklanki wrzucić kostki lodu, zalać je żytnią whiskey i dodać skórkę z cytryny. Wszystko zalać wymieszanymi składnikami z drugiej szklanki i zamieszać ponownie mieszadełkiem.
Komentarze (0)