Sałatka z serem, jajkami, jogurtem i krakersami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1869
Składniki:
- 300 ml jogurtu naturalnego
- 30 g sera Gorgonzola
- 20 g solonych krakersów
- 6 jaj
- 4 dymki ze szczypiorkiem
- 1 główka rzymskiej salaty
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osaczyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki i przełożyć na talerz. Dodać do tego dymkę ze szczypiorkiem. Następnie jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo, odcedzić i obrać ze skorupek. Obrane przekroić na połówki i dodać do składników, po czym składniki zalać jogurtem naturalnym i dodać do tego pokruszony na małe kawałki ser Gorgonzola. Wszystko oprószyć szczyptą soli i wyłożyć solonymi krakersami
Komentarze (0)