Sałatka z mortadelą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2943

Składniki:

  • 20 dkg mortadeli
  • 20 dkg jogurtu naturalnego
  • 1 sałata
  • 1 cebula
  • 1 zielony ogórek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • zielony koperek
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

Opis przygotowania:

Jogurt wymieszać z musztardą, doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Koperek umyć, osączyć z wody i drobno pokroić. Połowę koperku dodać do jogurtu, a drugą połowę pozostawić do posypania sałatki. Ogórka i sałatę dokładnie umyć, osączyć z wody, ogórka pokroić w talarki, sałatę w paski i przełożyć do salaterki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do salaty. Mortadelę pokroić w kostkę i posypać nią sałatę. Całość zalać wymieszanym jogurtem, doprawić do smaku i posypać zielonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów