Sałatka z marchwi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2323
Składniki:
- 1 kg marchwi
- 3 łyżki soku pomarańczowego
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 1 łyżeczka drobno posiekanego imbiru
- 1 łyżeczka cukru
- natka pietruszki (około 2 łyżek)
Opis przygotowania:
Marchew dobrze umyć, następnie poszatkować na tarce jarzynowej i przełożyć do miski. Do drugiej miski dodać sok pomarańczowy, ocet balsamiczny, olej, musztardę i cukier, następnie dobrze rozetrzeć i dodać natkę pietruszki z imbirem. Całość wymieszać, dodać do marchwi, ponownie przemieszać i na 15 minut odstawić do lodówki.
Komentarze (0)