Sałatka warzywno-jajeczna z owocami morza
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 822
Składniki:
- 400 g wędzonego łososia
- 100 g czerwonego kawioru
- 6 pomidorków cherry
- 5 mrożonych krewetek
- 4 jajka
- 2 białe rzepy
- sól
- pieprz czarny mielony
- zielony koperek
Opis przygotowania:
Pomidory oraz rzepę umyć i odsączyć z wody. Krewetki rozmrozić, po czym wrzucić je do rondla z 1 l gotującej się wody i gotować przez 3 minuty. Po ugotowaniu krewetki odcedzić. Łososia wędzonego pokroić w kostkę i przełożyć na talerz.. Pomidorki pokroić na małe kawałki i dodać do wędzonego łososia na talerzu. Rzepę obrać ze skóry, zetrzeć ją na tarce jarzynowej o grubych oczkach i dodać do składników na talerzu. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli oraz mielonego czarnego pieprzu i przelać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Jajka smażyć na średnim ogniu do chwili, aż się zetną. Wtedy ściągnąć je z patelni i przecisnąć przez sito do składników na talerzu. Dodać do tego czerwony kawior, gotowane krewetki i wszystko udekorować zielonym koperkiem.
Komentarze (0)