Pudding z banana, tofu i orzechów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2390
Pudding z banana, tofu i orzechów
fot. InterContinental Hong Kong / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 50 g jedwabistego tofu
  • 15 g tłuczonych orzechów włoskich
  • 3 łyżki mleka sojowego
  • 2 banany
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Banany umyć, obrać ze skóry, usunąć końcówki, miąższ pokroić w plastry i przełożyć do blendera. Tofu pokroić na drobne kawałki i dodać do pokrojonych bananów. Wlać do tego mleko sojowe, wsypać cukier puder, kakao, cynamon i wszystko dokładnie zmiksować. Zmiksowane składniki przełożyć do odpowiedniej foremki i wstawić do zamrażalnika, aby składniki dobrze się zamroziły. Wtedy wyciągnąć z lodówki i formy, po czym ostrym nożem pokroić na porcje i wyłożyć na tackę. Orzechy włoskie wymieszać z miodem i dodać do całości. Całość nabić na ozdobne patyczki szaszłykowe.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów