Pieczarki z grilla z warzywami i sezamem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 824
Składniki:
- 400 g małych pieczarek
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 brokuły
- 2 czerwone rzodkwie
- 2 łyżeczki sezamu
- 2 zielone ogórki szklarniowe
- pieprz biały mielony
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Brokuły podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu brokuły odcedzić i przełożyć do miski. Ogórki pokroić w cienkie plastry i dodać do brokułów w misce. Rzodkiew czerwoną obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i przełożyć do warzyw w misce. Pieczarki obrać z błony, pokroić je w cienkie plastry, skropić oliwą z oliwek, oprószyć solą, białym pieprzem i grillować je na rozpalonym ruszcie przez 2,5 minuty z każdej strony. Po tym czasie ściągnąć je z grilla i dodać do całości. Wszystko posypać sezamem i posiekaną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)