Omlet z warzywami i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2924
Omlet z warzywami i serem
fot. Timolina (elements.envato.com)

Składniki:

  • 6 jaj
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mleka
  • pieprz czarny mielony
  • sól
  • Ponadto:
  • 250 g sera feta
  • 6 pomidorków cherry
  • 2 zielone ogórki szklarniowe
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka oleju
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Warzywa oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Pomidorki cherry pokroić w cienkie plastry. Ogórki również pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie piórka. Natkę zielonej pietruszki drobno posiekać.

Przygotować omlet: jajka wbić do miski i roztrzepać widelcem. Wlać do nich mleko, wsypać mąkę, szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie rozmieszać na jednolitą masę. Po rozmieszaniu przelać na rozgrzany olej na patelni. Smażyć z obu stron na rumiany kolor. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i wyłożyć pokrojonymi wcześniej warzywami.

Całość posypać serem feta oraz posiekaną natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów