Mango pieczone z jajkiem i majonezem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2497
Mango pieczone z jajkiem i majonezem
fot. ralph and jenny / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g majonezu
  • 2 mango
  • 2 jajka
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 2 trawy cytrynowe do dekoracji
  • 1 łyżeczka cukru pudru

Opis przygotowania:

Majonez wyłożyć do miseczki. Jajka przełożyć do rondla, zalać 3 szklankami wody, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek i dodać do majonezu. Mango umyć, osączyć z wody i wstawić na 6 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni. Po tym czasie wyciągnąć, obrać ze skóry i dodać do pozostałych składników. Syropem klonowym polać mango. Całość udekorować trawą cytrynowa oraz cukrem pudrem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów