Lody bananowo-bekonowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1794
Lody  bananowo-bekonowe
fot. theimpulsivebuy (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 250 ml lodów śmietankowych
  • 150 ml śmietany kremówki
  • 100 ml syropu klonowego
  • 20 g wędzonego bekonu
  • 2 banany
  • 1 łyżka cukru pudru

Opis przygotowania:

Bekon pokroić w cienkie plastry, zrumienić go na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, po czym osączyć go z nadmiaru tłuszczu i przestudzić. Banany umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć końcówki, a miąższ pokroić w kostkę. Następnie do pucharków deserowych wlać trochę syropu klonowego, dodać do tego pierwszą porcje lodów i pokrojonych bananów. Śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą pianę i dodać do składników w pucharkach. Do całości ponownie dodać kolejną porcję lodów, pokrojonych bananów, syropu klonowego i bitej śmietany. Proces przekładania powtarzać aż do wyczerpania składników. Na koniec wszystko posypać zrumienionym wcześniej bekonem.

Komentarze (1)

Wspaniały przepis!!!!! Pozdrawiam gorąco!!!:))))))

Podobne przepisy

Więcej przepisów