Kremówka kokosowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2871

Składniki:

  • Ciasto:
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 szklani mąki
  • 2 jajka
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa budyniowa:
  • 1 litr mleka
  • 3 budynie śmietankowe
  • Masa kokosowa:
  • 2 jajka
  • 1/2 szklani cukru
  • 200 gram wiórków kokosowych
  • 1/2 kostki margaryny

Opis przygotowania:

Z w/w składników zagnieść ciasto i rozłożyć na blaszce wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułka. Budynie ugotować w litrze mleka i rozłożyć na cieście. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i kokos, dobrze wymieszać, dodać rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Na masę budyniową wyłożyć masę kokosową i piec 40 minut w temp. 175 stopni.

Autor: irena

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów