Kiełbaski panierowane z piwem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1745
Składniki:
- 200 g mąki pszennej
- 120 ml jasnego piwa
- 50 g mąki kukurydzianej
- 4 parówki wieprzowe
- 1 jajko
- 0,5 łyżeczki mielonego, czarnego pieprzu
- szczypta soli
- olej słonecznikowy do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Parówki wieprzowe pozbawić skórek. Mąkę pszenną i kukurydzianą przesypać razem do jednej miski i wymieszać ze szczyptą soli oraz pieprzu. Do wymieszanych składników wlać jasne piwo, wbić jajko i całość dokładnie ubić trzepaczką na jednolitą masę. W ubitych składnikach zanurzyć parówki wieprzowe, a następnie rzucić je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Smażyć na złoty kolor z każdej strony na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)