Kasza kukurydziana z serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3501
Kasza kukurydziana z serem
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 25 dkg kaszy kukurydzianej
  • 15 dkg masła
  • 10 dkg twardego sera żółtego
  • 1 l mleka
  • sól

Opis przygotowania:

Mleko zagotować i dodać do niego 5 dkg masła. Na gotujące się mleko wsypać kaszę, stale mieszając i posolić. Gotować na małym ogniu, do czasu, aż kasza będzie odchodzić od ścianek naczynia. Ugotowaną kaszę przełożyć na talerz i posypać startym serem żółtym. Wierzch polać rozpuszczonym masłem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów