Kanapki z łososiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1215
Kanapki z łososiem
fot. telepathicparanoia / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 500 g chleba tostowego
  • 400 g wędzonego łososia
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki kaparów w zalewie
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 0,5 łyżeczki mielonego, kolorowego pieprzu
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Paprykę czerwoną oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion, pokroić ją w drobną kostkę i razem z posiekaną drobno natką zielonej pietruszki przełożyć do miski. Łososia wędzonego rozdrobnić i dodać do papryki z natką. Dodać do tego obrany ze skóry i pokrojony drobno czosnek oraz masło. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, kolorowym pieprzem, dobrze wymieszać i przełożyć na pokrojony w trójkąty chleb tostowy. Wszystko spiąć małymi wykałaczkami i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów