Grzanki z tatsoi i tofu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1877
Grzanki z tatsoi i tofu
fot. Ned Raggett / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 20 g tofu
  • 5 g tartego parmezanu
  • 4 kromki chleba oliwkowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 tatsoi (chińskie warzywo)
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Tatsoi dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, po czym osączyć z jej nadmiaru. Tofu pokroić na kawałki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy na patelni. Potem dodać do tego tatsoi, pokrojone tofu, doprawić pieprzem oraz solą do smaku i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Chleb oliwkowy wysmarować oliwą z oliwek i zrumienić z obu stron na rozgrzanej patelni. Po zrumienieniu drugiej strony chleba, posypać go tartym parmezanem, przykryć i smażyć do czasu, aż ser się roztopi. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do pozostałych składników.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów