Grzanki z serem i homarem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2264
Grzanki z serem i homarem
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 6 plastrów żółtego sera
  • 3 łyżki masła
  • 2 homary
  • 2 łyżki oleju
  • 1 bagietka
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Bagietkę pokroić na kromki do 1,5 cm, posmarować masłem z obu stron i zrumienić na rozgrzanej patelni. Homary rozmrozić, oddzielić mięso od skorupy, oprószyć pieprzem i solą. Następnie przełożyć na grzanki. Na homara wyłożyć plastry sera żółtego, a całe grzanki ponownie przełożyć na patelnię. Wszystko przykryć i smażyć z jednej strony do czasu, aż ser żółty zacznie się roztapiać. Gotowe przełożyć na talerz i posypać natką pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów