Grillowana kapusta pekińska z serem i owocami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2045
Grillowana kapusta pekińska z serem i owocami
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 250 g sera Bleu
  • 30 g truskawek
  • 2 łodygi rabarbaru
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól

Opis przygotowania:

Kapustę pekińską, truskawki oraz rabarbar umyć i dokładnie osączyć z wody. Następnie kapustę przekroić na połówki i przełożyć na aluminiowa tackę do grilla. Truskawki pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonej kapusty. Rabarbar pokroić w skośne plastry i dodać do składników. Składniki na tacce postawić na rozpalonym grillu i grilować do chwili ich zarumienienia. Wtedy przełożyć je na talerz. Ser pokruszyć na drobne kawałeczki, przełożyć na rozgrzaną oliwę na patelni, oprószyć go szczyptą soli i smażyć do chwili, aż zacznie się roztapiać. Wtedy ściągnąć go z ognia i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów