Golonka z makaronem i kapustą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2435
Golonka z makaronem i kapustą
fot. snowpea&bokchoi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g makaronu wonton
  • 3 łyżki oleju
  • 2 golonki wieprzowe
  • 2 liście kapusty białej
  • 2 marchewki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Golonkę wieprzową umyć, pokroić na części i zrumienić z każdej strony na rozgrzanym oleju. Następnie zalać 0,5 l wody, dodać kostkę bulionową i gotować do miękkości mięsa. Dodać do tego pokrojoną drobno marchew, liście kapusty, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i zagotować. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie zalać gotowaną zalewą z golonką i kapustą. Całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów