Galayet bandora

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1045
Galayet bandora
fot. Rania al-Bahara (Wikimedia Common) / CC-BY-SA 4.0

Składniki:

  • 6 pomidorów
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 chlebki pita
  • 1 cebula
  • 1 zielona papryka chili
  • 0,5 łyżeczki mielonych nasion kolendry
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć zwody. Pomidory pokroić w kostkę. paprykę chili pozbawić nasion i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie w woku. Do zeszklonej cebuli wsypać mielone nasiona kolendry, dodać pokrojoną wcześniej paprykę chili i pomidory. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i smażyć do chwili, aż warzywa będą miękkie. Wtedy ściągnąć z ognia i do spożycia podawać z chlebkiem pita.

Komentarze (0)