Fusilli z pomidorami i szparagami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 420
Fusilli z pomidorami i szparagami
fot. Timolina (elements.envato.com)

Składniki:

  • 300 g makaronu fusilli
  • 250 g zielonych szparagów
  • 6 pomidorków cherry
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • sól
  • garstka świeżej rukoli
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Warzywa, natkę zielonej pietruszki oraz rukolę umyć i odsączyć z wody. Szparagi przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu szparagi wyłożyć na talerz. Pomidory pokroić w ćwiartki i dodać do szparagów na talerzu. Następnie makaron wrzucić do rondla z gotującym się 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić i wymieszać go z warzywami na talerzu. Wszystko posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki, rukolą oraz tartym parmezanem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów