Fasola czerwona z rzodkiewką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1901

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 zielony ogórek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w plastry i przełożyć do salaterki. Otworzyć fasolę, przecedzić i dodać do warzyw. Oliwę zmieszać z cukrem, octem, solą i pieprzem. Wymieszać i zalać pokrojone warzywa. Wierzch sałatki udekorować pokrojoną drobno natką selera. Podajemy po 15 minutach.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów