Drink Bloody Hell

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1824
Drink Bloody Hell
fot. stephee / CC-BY-NC-ND 2.0

Składniki:

  • 200 ml czystej wódki
  • 100 ml soku pomidorowego
  • 2 żółte papryczki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 cebule dymki
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżka gotowego sosu Worcestershire
  • 1 łyżka tabasco
  • 1 garść kruszonego lodu

Opis przygotowania:

Wódę dobrze schłodzić w lodówce, po czym przelać do shakera. Dodać do niej sok pomidorowy, tabasco, sos worcestershire, 1/2 łyżeczki soli i dokładnie wymieszać. Następnie przygotować szklanki, namoczyć ich brzegi w soku z cytryny, potem w soli i wsypać kruszony lód. Przelać całą zawartość z shakera do szklanek. Papryczkę umyć i osączyć z wody. Cebulę dymkę obrać ze skóry, naciąć z jednej strony krzyżowo i razem z papryczką udekorować drinki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów