Deser ryżowy i jeżynami i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1525
Deser ryżowy i jeżynami i orzechami
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g homogenizowanego serka waniliowego
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • 1 szklanka kleistego ryżu
  • 1 szklanka jeżyn
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 szklanki orzechów nerkowca

Opis przygotowania:

Jeżyny umyć i osączyć z wody. Ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Następnie do odparowanego ryżu dodać serek homogenizowany, wymieszać i przełożyć do miseczki. Całość posypać otrębami pszennymi, jeżynami i orzechami nerkowca.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów