Cukinia z kiełbasą i kalafiorem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1004
Cukinia z kiełbasą i kalafiorem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 2 pęta kiełbasy śląskiej
  • 1 młoda, zielona cukinia
  • 1 duży kalafior
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1 l wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, dodać do niego masło, razem zmiksować na jednolitą masę i wyłożyć na talerz. Kiełbasę śląską obrać ze skóry i pokroić na małe kawałki. Następnie rozgrzać olej na patelni, przełożyć na nią pokrojoną kiełbasę i cukinię, oprószyć szczyptą soli i smażyć je na średnim ogniu do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i składników na talerzu. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów