Beszbarmak

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3982
Beszbarmak
fot. Arthoum / CC-BY-SA 4.0

Składniki:

  • 400 g baraniny bez kości
  • 400 g makaronu Casarecce
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna czarnego pieprzu
  • 1,5 l wody
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • sól

Opis przygotowania:

Baraninę umyć i pokroić na małe kawałki. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić ją w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną wcześniej baraninę, liście laurowe, ziele angielskie i całość zalać 1,5 wody. Składniki w rondlu doprawić do smaku szczyptą soli i gotować na średnim ogniu do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, wrzucić do tego makaron, dobrze wymieszać i gotować do czasu, aż makaron będzie miękki. Po czym składniki ściągnąć z ognia i przełożyć chochelką na talerz.

Komentarze (0)