Bakłażan smażony z jabłkami i szczypiorkiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4281
Składniki:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 jabłka
- 1 bakłażan
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 cebula
- biały pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Bakłażana pokroić na kawałki i oprószyć pieprzem oraz solą. Jabłka przekroić na połowy, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w słomkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, szczypiorek drobno posiekać. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać cebulę oraz szczypiorek i zeszklić. Następnie dodać bakłażana i jabłka. Całość wymieszać i smażyć do czasu, aż bakłażan się lekko przyrumieni, wtedy wszystko przełożyć na talerz.
Komentarze (0)