Bakłażan smażony z jabłkami i szczypiorkiem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4281
Bakłażan smażony z jabłkami i szczypiorkiem
fot. Laurel Fan / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 jabłka
  • 1 bakłażan
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 cebula
  • biały pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Bakłażana pokroić na kawałki i oprószyć pieprzem oraz solą. Jabłka przekroić na połowy, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w słomkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, szczypiorek drobno posiekać. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać cebulę oraz szczypiorek i zeszklić. Następnie dodać bakłażana i jabłka. Całość wymieszać i smażyć do czasu, aż bakłażan się lekko przyrumieni, wtedy wszystko przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów