Pudding czekoladowy z awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 47
Pudding czekoladowy z awokado
fot. bhofack2 / elements.envato.com

Składniki:

  • 130 g budyniu czekoladowego z cukrem
  • 4 dojrzałe awokado
  • 1 l mleka 2%
  • świeża mięta do dekoracji

Opis przygotowania:

Awokado umyć, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ przełożyć do miksera i zmiksować na jednolitą masę. Następnie do rondla wlać 0,5 l mleka i doprowadzić go do wrzenia na średnim ogniu. Pozostałe 0,5 l mleka przelać do kolejnego rondla, wsypać do niego budyń czekoladowy z cukrem, dodać zmiksowane wcześniej awokado i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu całość przelać do gotowanego mleka. Wszystko mieszać drewnianą łyżka do chwili, aż zacznie gęstnieć. Wtedy ściągnąć z ognia, przełożyć do szklanek i udekorować listkami świeżej mięty.

0 komenatrzy

Podobne przepisy