Cordon Bleu

wd2005

Autor:

Przepisów: 3578

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Cordon Bleu

    Dodane przez: wd2005

    Rainer Zenz (Wikimedia Commons) / GNU

Składniki

  • 250 g wędzonej szynki w plastrach
  • 150 g sera Gouda w plastrach
  • 4 łyżki oleju
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 0,5 łyżeczki mielonej ostrej czerwonej papryki

Opis przygotowania

Jajko wbić na talerz i roztrzepać je z suszonym tymiankiem. Na drugi talerz przesypać bułkę tartą. Następnie szynkę wyłożyć na stolnicę, położyć na niej plastry sera Gouda, szynkę z serem dobrze zawinąć ręcznie, a po zawinięciu namoczyć w roztrzepanym jajku. Całość obtoczyć bułką tartą i przełożyć na rozgrzany olej na patelni. Wszystko smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu, wyłożyć na talerz i posypać mieloną ostrą papryką.

0 komentarzy