Bakłażan grillowany z serem i pomidorami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3435

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 200 g twarogu koziego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki sosu do hamburgerów
  • 1 bakłażan
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
  • garstka świeżej bazylii
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Bakłażana pokroić w plastry o grubości 1 cm i wysmarować je oliwą z oliwek. Następnie plastry z bakłażana oprószyć szczyptą soli, pieprzu, mielonymi nasionami kolendry i grillować na ruszcie rozpalonego grilla do chwili, aż się przyrumienią. Wtedy ściągnąć je z grilla, wyłożyć plastrami pokrojonych wcześniej pomidorów, twarogiem kozimi i spiąć małymi wykałaczkami. Wszystko polać sosem do hamburgerów i udekorować świeżą bazylią.

0 komentarzy

Podobne przepisy