Sałatka warzywna z kiełkami lucerny

wd2005

Autor:

Przepisów: 3473

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 150 g czarnej oliwki w zalewie
  • 4 rzodkiewki
  • 3 g kiełków lucerny
  • 2 pomidory
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 łyżka solu z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • 1 zielona papryka
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa oraz kiełki umyć i osączyć z wody. Sałatę rzymską pokroić na małe kawałki do miski. Rzodkiewki pokroić w cienkie krążki. Ogórka obrać ze skóry i pokroić w talarki. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Pomidory również pokroić w cienkie plastry. Następnie wszystkie pokrojone warzywa przełożyć do jednej miski z pokrojoną wcześniej sałatą, dodać do nich osączone z zalewy oliwki, doprawić do smaku szczyptą soli, skropić sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, po czym dobrze wymieszać i posypać kiełkami lucerny.

0 komentarzy

Podobne przepisy