Kukurydza mrożona z kokosem i szynką

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g białej kukurydzy w zalewie
  • 300 g wędzonej szynki wiejskiej
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z limonki
  • sól
  • natka selera

Opis przygotowania

Natkę selera umyć i osączyć z wody. Kukurydzę osączyć z zalewy i przełożyć do miksera. Wlać do niej mleko kokosowe, wsypać wiórki kokosowe, sok z limonki, doprawić do smaku szczyptą soli i razem zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu masę przełożyć do plastikowego pudełka i wstawić do zamrażalnika. Szynkę wędzoną również przełożyć do miksera, dodać do niej obrany ze skóry czosnek i zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu szynkę z czosnkiem przełożyć do lodówki i trzymać przez 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnąć z lodówki i przełożyć na talerz. Wyciągnąć tez z zamrażalnika zmiksowaną wcześniej masę kukurydzianą i odpowiednią łyżką do lodów nałożyć ją na szynkę na talerzu. Wszystko udekorować natką świeżego selera.

0 komentarzy

Podobne przepisy