Mus marchewkowy z shitake

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 kg marchwi
  • 300 g grzybów shitake
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • sól

Opis przygotowania

Marchew oraz grzyby dokładnie umyć. Marchew obrać ze skóry, przełożyć do rondla, zalać 2 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu marchew odcedzić, przełożyć do miksera, zmiksować na jednolitą masę i wyłożyć na talerz. Czosnek obrać ze skory, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone w cienkie plastry grzyby shitake, doprawić je do smaku szczyptą soli i smażyć na średnim ogniu przez 2,5 minuty. Po tym czasie ściągnąć je z patelni i dodać do miksu marchewkowego.

0 komentarzy

Podobne przepisy