Cebula pieczona ze śmietaną

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 ml śmietany kremówki
  • 4 cebule
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • pęczek zielonego koperku
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania

Koperek umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w ćwiartki i włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Cebulę smażyć na średnim ogniu do chwili, aż się zeszkli, wtedy ściągnąć ją z ognia i wyłożyć na talerz. Dodać do tego śmietanę kremówkę i oprószyć szczyptą soli. Wszystko skropić sokiem z pomarańczy i posypać zielonym koperkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy