Karkówka z sałatą

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g karkówki wieprzowej bez kości
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Karkówkę wieprzową podzielić na porcje, oprószyć ją szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem i smażyć do miękkości na mocno rozgrzanym oleju na patelni, na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć ją z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz. Sałatę rzymską umyć, osączyć z wody, podzielić na liście i smażyć ją na rozgrzanym maśle na patelni do chwili, aż się zeszkli. Wtedy ściągnąć ją z patelni i dodać do mięsa na talerzu.

0 komentarzy

Podobne przepisy