Ramos Gin Fizz (koktajl)

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Ramos Gin Fizz (koktajl)

    Dodane przez: arek

    Will Shenton (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki

  • 80 ml mineralnej wody gazowanej
  • 60 ml białego ginu
  • 15 ml śmietanki UHT 30%
  • 15 ml syropu z trzciny cukrowej
  • 4 kostki lodu
  • 3 krople wody z kwiatu pomarańczy
  • 1 białko jajka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka soku z limonki

Opis przygotowania

Białko jajka przełożyć do miski i ubić mikserem na sztywną pianę. Następnie ubitą pianę wraz z kostkami lodu przełożyć do shakera. Wlać do tego biały gin, syrop z trzciny cukrowej, śmietanę, sok z limonki, sok z cytryny i wodę z kwiatu pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać, po czym przecedzić przez sitko do szklanki. Wlać do tego bardzo powoli wodę mineralną, lejąc ją po jednym z brzegów szklanki, aż do chwili utworzenia się piany.

0 komentarzy

Podobne przepisy