Buraczki z kapustą i parmezanem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3476

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Buraczki z kapustą i parmezanem

    Dodane przez: wd2005

    Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 20 g parmezanu z plastrach
  • 4 liście czerwonej kapusty
  • 2 białe buraczki
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 szklanki soku z granatów czerwonych
  • gałązki portulaki pospolitej
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Następnie buraczki białe przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, pokroić je w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Na buraczki wyłożyć plastry parmezanu. Liście kapusty czerwonej sparzyć wrzącą wodą i pokroić je drobno do miski. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do pokrojonej kapusty w misce. Wlać do tego sok z czerwonych granatów, doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i dodać do całości. Wszystko udekorować gałązkami świeżej portulaki.

0 komentarzy

Podobne przepisy