Buraczki smażone z jogurtem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Buraczki smażone z jogurtem

    Dodane przez: arek

    Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 400 ml jogurtu greckiego
  • 2 żółte ćwikłowe buraczki
  • olej do głębokiego smażenia
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania

Buraczki oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Następnie buraczki obrać ze skóry i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Potem oprószyć je szczyptą soli i smażyć w mocno rozgrzanym głębokim oleju do miękkości na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć je z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz. Jogurt grecki przełożyć go szprycy i wycisnąć go na usmażone wcześniej buraczki. Wszystko posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy