Tort wiśniowy na spodzie z sucharków z Nutellą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 5554

Składniki:

  • Spód:
  • 1 opakowanie sucharków delikatesowych
  • 1 słoik średniej Nutelli
  • Nadzienie:
  • 1 mała raciborska śmietana ukwaszona
  • 2 raciborskie 400 ml-kremówki
  • 1/2 cukru waniliowego
  • odrobina cukru
  • 3 łyżeczki żelatyny/400 ml kremówki
  • 3 galaretki wiśniowe
  • 1 l kompotu wiśniowego

Opis przygotowania:

1. Paczkę sucharków zgnieść na drobny maczek i wymieszać z Nutellą.
2. Wyłożyć w tortownicy i mocno uwałkować szklanką.
3. Dwie 400 ml-kremówki bić na sztywną z 1/2 cukru waniliowego i łyżką cukru.
4. W malutkiej ilości gorącej, przegotowanej wody, rozmieszać odpowiednią ilość żelatyny i dodać szybko do ubitej śmietany.
5. Trzy galaretki ugotować w kompocie wiśniowym, a po ostudzeniu dodać do galaretki owoce.

Autor: makowiec

Komentarze (1)

Sucharki można zastąpić płatkami kukurydzianymi

Podobne przepisy

Więcej przepisów