Pinakbet - warzywa gotowane na parze z krewetkami

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 50 ml ciemnego sosu sojowego
  • 40 g mrożonych krewetek
  • 40 g zielonej papryki chili
  • 40 g zielonej fasolki szparagowej
  • 40 g okry
  • 2 czerwone cebule

Opis przygotowania

Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Paprykę chili oraz okrę przekroić i pozbawić nasion. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek. Cebulę czerwoną obrać ze skóry i pokroić w ćwiartki. Krewetki rozmrozić i oczyścić z części niejadalnych. Następnie wszystkie warzywa oraz oczyszczone wcześniej krewetki przełożyć razem na jedno sito naczynia do gotowania na parze, zalanego do połowy wodą i gotować składniki do ich miękkości na średnim ogniu. Po ugotowaniu całość ściągnąć z sita, wyłożyć na talerz i polać sosem sojowym.

0 komentarzy

Podobne przepisy