Sos chrzanowy-kokosowy

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Sos chrzanowy-kokosowy

    Dodane przez: arek

    Albertyanks (Wikimedia Commons) / domena publiczna

Składniki

  • 400 g chrzanu
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • 1 łyżka soku z limonki
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Chrzan dokładnie umyć, osączyć z wody i obrać ze skóry. Następnie zetrzeć go do miski na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Wsypać do niego wiórki kokosowe, cukier, szczyptę soli i wlać sok z limonki. Całość dokładnie wymieszać i włożyć na 30 minut do lodówki.

Sos można dodawać do dań mięsnych oraz wędlin.

0 komentarzy

Podobne przepisy