Kaszanka panierowana

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Kaszanka panierowana

    Dodane przez: iwona

    Revolt (Wikimedia Commons) / domena publiczna

Składniki

  • 400 g grubej kaszanki gryczanej
  • olej do głębokiego smażenia
  • Panierka:
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki przyprawy garam masala

Opis przygotowania

Kaszankę obrać ze skóry i pokroić na porcje. Przygotować panierkę: mąkę przesypać na talerz i wymieszać z przyprawą garam masala. Jajka wbić na talerz i dokładnie roztrzepać je widelcem. Następnie obraną wcześniej kaszankę panierować najpierw w roztrzepanych jajkach, a potem w mące z przyprawą garam masala. Całość włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju i smażyć z każdej strony na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu składniki ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy