Kaszanka panierowana

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 656
Kaszanka panierowana
fot. Revolt (Wikimedia Commons) / domena publiczna

Składniki:

  • 400 g grubej kaszanki gryczanej
  • olej do głębokiego smażenia
  • Panierka:
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki przyprawy garam masala

Opis przygotowania:

Kaszankę obrać ze skóry i pokroić na porcje. Przygotować panierkę: mąkę przesypać na talerz i wymieszać z przyprawą garam masala. Jajka wbić na talerz i dokładnie roztrzepać je widelcem. Następnie obraną wcześniej kaszankę panierować najpierw w roztrzepanych jajkach, a potem w mące z przyprawą garam masala. Całość włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju i smażyć z każdej strony na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu składniki ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy