Eton Mess

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Eton Mess

    Dodane przez: iwona

    Angus Fraser (Wikimedia Commons) / CC-BY 2.0

Składniki

  • 150 ml śmietany kremówki
  • 25 g truskawek
  • 20 g bezów cukrowych
  • 2 łyżki polewy truskawkowej
  • 1 łyżka cukru pudru

Opis przygotowania

Truskawki umyć, osączyć z wody i pokroić w małe ćwiartki do miski. Do pokrojonych truskawek dodać pokruszone na małe kawałki bezy. Następnie śmietanę kremówkę ubić mikserem razem z cukrem pudrem na puszystą pianę i dodać do składników w misce. Wszystko dokładnie wymieszać, przełożyć na talerz i polać polewą truskawkową.

0 komentarzy