Eton Mess

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 384
Eton Mess
fot. Angus Fraser (Wikimedia Commons) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 ml śmietany kremówki
  • 25 g truskawek
  • 20 g bezów cukrowych
  • 2 łyżki polewy truskawkowej
  • 1 łyżka cukru pudru

Opis przygotowania:

Truskawki umyć, osączyć z wody i pokroić w małe ćwiartki do miski. Do pokrojonych truskawek dodać pokruszone na małe kawałki bezy. Następnie śmietanę kremówkę ubić mikserem razem z cukrem pudrem na puszystą pianę i dodać do składników w misce. Wszystko dokładnie wymieszać, przełożyć na talerz i polać polewą truskawkową.

0 komenatrzy

Podobne przepisy