Buraczki z cebulą i kiełkami lucerny

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Buraczki z cebulą i kiełkami lucerny

    Dodane przez: arek

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 5 g kiełków lucerny
  • 5 buraczków czerwonych
  • 1 cebula
  • natka zielonek kolendry
  • sól
  • pieprz biały mielony

Opis przygotowania

Kiełki, natkę zielonej kolendry oraz buraczki umyć i osączyć z wody. Następnie buraczki czerwone przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać je ze skóry, pokroić w dużą kostkę i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skory, pokroić w cienkie plastry i dodać do buraczków na talerzu. Wszystko posypać kiełkami lucerny wraz z pokrojoną drobno natką zielonej kolendry, oprószyć szczyptą soli i mielonym białym pieprzem.

0 komentarzy

Podobne przepisy