Pietruszka smażona z morelami i roszponką

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Pietruszka smażona z morelami i roszponką

    Dodane przez: arek

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 500 g pietruszki (korzeń)
  • 30 g suszonych moreli
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • olej do głębokiego smażenia
  • pęczek roszponki
  • sol

Opis przygotowania

Korzeń pietruszki oraz roszponkę umyć i osączyć z wody. Morele sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Rozgrzać mocno olej w rondlu i włożyć do niego cały korzeń pietruszki. Smażyć na średnim ogniu do chwili, aż się zarumieni. Wtedy ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Następnie wszystko posypać sparzonymi morelami, oprószyć szczyptą soli i udekorować roszponką.

0 komentarzy

Podobne przepisy