Bandung (drink)

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1766
Bandung (drink)
fot. Kyle Lam (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 ml skondensowanego mleka słodkiego
  • 280 ml przegotowanej, przestudzonej wody
  • 12 szt kostek lodu
  • 2 łyżeczki syropu różanego Monin

Opis przygotowania:

Do szklanek wrzucić kostki lodu i zalać je syropem różanym. Następnie mleko skondensowane przelać do shakera, wlać do niego wodę przegotowaną wodę i razem mieszać przez 30 sekund. Wymieszanymi składnikami zalać szklanki z lodem i syropem różanym. Całość wymieszać mieszadełkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów