Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 614
Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią
fot.

Składniki:

  • 0,5 kg dyni
  • 250 g drobnej fasoli z puszki
  • 1 mały por
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 15 g bazylii
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • 25 g masła
  • sól i pieprz

Opis przygotowania:

Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki i duś 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut.
Następnie zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii.

Autor: katarzyna_fly

0 komenatrzy

Podobne przepisy