Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią

katarzyna_fly

Autor:

Przepisów: 55

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

5-6 os.
  • Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią

    Dodane przez: katarzyna_fly

Składniki

  • 0,5 kg dyni
  • 250 g drobnej fasoli z puszki
  • 1 mały por
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 15 g bazylii
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • 25 g masła
  • sól i pieprz

Opis przygotowania

Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki i duś 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut.
Następnie zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii.

0 komentarzy

Podobne przepisy